Küçükyalı`dan başlayıp Dragos`ta biten Kadıköy, Kartal , Sancaktepe ve Ataşehir ilçeleriyle komşu olan Maltepe ilçesi sınırları içinde kalan sahil yoludur. Maltepe`nin tarihi Bizans İmparatorluğu`na dayanmaktadır. O devirlerde adının ""Bryas"" veya Latince adıyla ""Urias"" olduğu söylenir. Diğer bir bilgiye göre ise Bizanslıların tarihinde ""Pelekanon"" dur.
Son dönemde denizin doldurularak üzerine park inşa edilen Maltepe Sahili haftasonları şehirlilerin uğrak mekanı oldu diyebiliriz. Haftasonları özellikle kalabalık olan Maltepe Sahili’nde isterseniz sahil boyunca yürüyebilir, çimenlerde adalara karşı soluklanabilir, akşamüstü mangal keyfi yapabilir yada Sahil boyunca uzanan her damak tadına hitap eden restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.
Yeşiller içinde balık keyfi yapalım isterseniz İstanbul`luların balık ve deniz ürünlerinde lezzet durağı olarak saydığı Barbun Restoranta, denize karşı yiyelim derseniz Fener Balık Restauranta uğramalısınız. Et tercih edenler içinse ocakbaşında yemenin verdiği samimiyetle ve birbirinden lezzetli seçenekleriyle Pişşti Mangalbaşı, Çınaraltı Mangalbaşı Maltepe mekanlarında öne çıkanlardır. Biraz da eğlenelim kafamızı dağıtalım diyorsanız ünlülerin yer aldığı programlarıyla Nanna veya Fasıl keyfi sunan Hancı Fasıl Restaurant, Köyiçi Fasıl veya biraz daha Maltepe`nin içinde kalan Meyzen Fasıl&Restoran sizin için iyi bir tercih olucaktır.
Peki Maltepe Sahili’ne nasıl giderim diyorsanız; Bostancı’dan başlayıp sahil boyunca mangal kokularını takip ederek Maltepe Sahil’e geldiğinizi anlayabilirsiniz. Burnu tıkalı olanlar içinse Maltepe bölgesi`nde ulaşım demiryolu ve karayolu ile yapılmaktadır. Demiryolu Maltepe`nin E-5 Karayolu altında kalan Eski Maltepe`nin kurulmuş olduğu güzergahtır. Burdan yürüyerek sahil kısmına varabilirsiniz. Bir diğer seçenekse Küçükyalı’dan sahil yoluna saparak Maltepe Sahili’ne ulaşabilirsiniz. Sahil yolundan gelicekler ise Bostancı ile Pendik arasındaki güzergahı takip ederek direk Maltepe sahile gelebilirsiniz.